úterý 24. října 2017

Magie spojuje: ospalé ráno

Dušičkové počasí přišlo s týdenním předstihem, a na některých místech v republice je ještě stále pošmourno. Nejlepší čas nevystrčit nos z postele.

Zdá se, že knihu ve frontě do tiskárny předběhl dotisk Zaklínače a jeho světa... takže uvidíme. Snad opravdu vyjde na 2. listopadu, jak se předpokládá. :)

Každopádně Vás tady o vydání budu informovat. 

Mezitím si vychutnejte trochu partnerské nespoileroidní pohody mezi Curranem a Kate. Taky byste spali a spali?




„Večeřeli jste včera?“

„Ano. S dětmi jsme šli k George a Eduardovi,“ řekl. „Mahonovi medvědí strážci přijeli s medovými muffiny a pečeným jelenem. Všichni jsme se nacpali až k prasknutí.“

„To je fajn.“ Objala jsem polštář. „Probudíš mě za hodinu?“

Zdvihl mě a postavil mě přímo na nohy. Praštila jsem ho do krku. Ne moc tvrdě, ani ne zrovna rychle. Netrefila jsem se.

„Mág léčitel je tady.“

„Nepotřebuju mága léčitele.“ Zívla jsem.

Znovu mě zdvihl, odnesl mě do koupelny, kde mě postavil před zrcadlo. Získala jsem půvabnou, narudle fialovou barvu. Obě ramena jsem měla růžové do ruda jako malina. Okraje ran mi natekly. ***** musela mít čepele natřené něčím odporným, nebo ****** možná nebyl jedním z nejsterilnějších prostředí, kde se nechat pořezat. Levý bok, kolena a… pravděpodobně i záda, podle toho jezera bolesti rozlévajícího se v mých trapézových svalech… jsem měla tmavomodré.

„Moje proměna v páva pokračuje podle plánu.“

„To není legrační.“ Curranův výraz by dokázal zmrazit na místě i zuřícího medvěda.

Po sprše jsem se ho pokusila svést, ale on se nenechal. Nasáčkoval mě zpátky do postele, já jsem měla nějakou chytrou poznámku ohledně jeho nových schopností po sežrání šavlozubého boha, a pak nic. Jen jsem doufala, že jsem neusnula uprostřed věty.

Což se nejspíš stalo.

Vlastně by mi víc spánku naprosto vyhovovalo. Mohla bych se tady složit na tuhle milou, studenou podlahu a zdřímnout si. Znovu jsem zívla.

„Currane, kam jdeš?“

„Udělat snídani.“

Omámení se vytratilo. Prudce jsem otevřela oči. Pokud se nedostanu dolů během nejbližších deseti minut, zase nám vyudí kuchyň při pečení slaniny.

Žádné komentáře: