pátek 26. ledna 2018

Novinky a vlkodlačí snippet

Jak už jste jistě někteří postřehli, vydání posledního dílu Kate v originále se bohužel posunulo o víc jak tři měsíce na konec srpna. Autoři to, docela vtipně, komentují níže:

Vydání Magie vítězí (pozn. překl.: pracovní název) se posunulo na 28. srpna 2018.

Umřu!

To nakonec my všichni.

Ale proč?

Biologické procesy jsou svinstvo.

Ne, chci říct, proč došlo k posunutí knihy?

Nakladatelství se ten termín hodí víc. Je to poslední kniha série. Chtějí z toho vytěžit co nejvíc. Udělat pořádnou propagaci a tak podobně. Informovali nás, že se kniha přesune na léto už loni. Jen nevěděli přesné datum. Také nám dali dost dlouhý čas na úpravy. Vzhledem k tomu, že se jedná o poslední knihu, všichni se snaží, aby stála za to.


Vzhledem k tomu, že ediční plán nakladatelství ještě není hotový, nemůžu s určitostí říct, jak to všechno dopadne, ale pokud se poštěstí, snad by od autorů mohly nějaké knihy tento rok vyjít. ;) O novinkách budu informovat tady a na Facebooku. 

A teď už kratší snippet z desítky. Doprovodný obrázek výše je dílem Woxys, velice šikovné české fotografky, která jezdí po evropských ZOO a dělá opravdu nádherné fotky.







„Lidé o nás vlcích tvrdí spoustu pitomostí.“

Desandra si prohlížela lak na nehtech. Měla je dlouhé, naostřené do špičky a jasně žluté, stejné barvy jako hříva vlasů, spadající jí na záda.

„Říkají, že se párujeme na celý život, že vyzařujeme vlčí důstojnost, jsme celí upjatí a kyselí. Kecy. Ale v jednom mají pravdu. Nikdy nic nezapomeneme. Pamatujeme si, kdo je náš přítel a kdo ne. Pokud by se Pán šelem rozhodl zradit vlastní přátele... No, pak by se nehodilo, aby nás dál vedl. A jestli mu Marta půjde po koulích, někdo se mu bude muset vrhnout na hrdlo.“

Desandře se přes oči přelil nazelenalý svit. Uculila se. „Chudáček Pán šelem,“ zavrněla. „Nevěděl by kam dřív skočit.“

Upír překlusal parkoviště.

„Chceš se stát Paní šelem a usednout na trůn?“ zeptala jsem se.

„Nepřijala bych to, ani kdyby mě prosili na kolenou.“ Vlkodlačice se usmála, vycenila při tom ostré zuby. „Jsou s tím jen zbytečné mrzutosti. Jsem matka samoživitelka. Chci vychovávat své děti v klidu, na tom jediném mi záleží.“

„A vládnout největšímu klanu pěstí se železnými drápy,“ řekla jsem.

„Tyhle jsou plastové,“ zamávala mým směrem prsty.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Srpen? Dobrá, s tím už se dá žít.
Po konci 9 dílu se velmi těším na Barnabáše s Christopherem 😋

Anonymní řekl(a)...

Děkuji.

Anonymní řekl(a)...

Aaaaaaaaaa, tak kniha už je v předprodeji, nemůžu se dočkat až ji budu mít v ruce :)
moc se těším a zároveň mě mrzí,že je to poslední díl